Oljemaling - Magenta - 60ml

  • 369,-

Michael Harding handmade art materials. Håndlagd oljemaling i kunstnerkvalitet uten fyllstoffer. No. 303 - Magenta

I lager.
Lagerbalanse: 3
Leverandør: Michael Harding
Del

Magenta - 60ml

Magenta er et lysfast organisk pigment med sterke blålige overtoner som skinner igjennom ved lasering. Når den er laget i nyanser, presenterer den et fantastisk utvalg av dekadente, sterke, kjølige rosa som minner om rike sateng. I blandinger med Yellow Lake er resultatene utvalg av slående varme, ingefærfarget oransjer, eller blandet med gjennomsiktig oksidrødt, etterligner de unike nyansene til alizarin. For å lage nydelige lilla farger, bland Magenta med Ultramarine Blue.

Alle tubene fra Michael Harding har påført informasjon om oljemengde, pigment osv. som listet opp i tabellen under

Tekniske data

Colour IndexPR122
Drying SpeedAverage
TransparencyTransparent
LightfastnessExcellent
Oil ContentHigh
Tint PowerAverage
ToxicityNon-Toxic
ASTM D-4236


Pigment PR122 Quinacridone Magenta er også brukt i f.eks Old Holland Magenta og Schminke Mussini transparent magenta

Magenta er en relativt ny farge i kunsthistorien, og ble først produsert som en syntetisk farge på midten av 1800-tallet. Fargen ble oppkalt etter slaget ved Magenta i 1859, hvor den ble brukt på de franske uniformene.

Magenta er en av de primære fargene, sammen med cyan og gult, og er en viktig farge i fargeblandinger. Den brukes ofte til å skape andre rosa og lilla farger i maleriene.

Fordelen med magenta er at den gir en sterk kontrast til andre farger i maleriene. Den kan brukes til å skape en dramatisk effekt og trekke oppmerksomheten til de viktige områdene i maleriet.