pensler

oljemaling

maletilbehør
lerret
 
 

lerret


Lerret i lin/polyester miks i typiske størrelser stramt strukket over blindrammer. Kvalitets duker i lin fra Claessens og blindrammer

Lerretsduk på rull

Claessens lager fantastisk gode lin lerret. Her finner du modellene 166 og 170, begge er universalprimet og kan således benyttes til både oljemaling og akrylmaling. Begge selges som metervare i enten 105cm eller 210cm bredde og som hel rull på 10 meter.

Blindrammer

Vi fører to forskjellige varianter av blindrammer - Standard 44 og Duo 60.

Standard 44 blindrammen er 44mm bred og 18mm tykk. Dette er en prisgunstig og stabil blindramme som er ideel til å bygge små til mellomstore lerret. 

Duo 60 er en vesentlig tykkere blindramme med sine 60mm i bredde og 39mm dybde. Dette er en ekstremt stabil blindramme som produseres helt opp til 4m lengder! Vi fører av praktiske lengder opp til 2m, men fremskaffer alle lengder på bestilling om ønskelig.

Ferdig oppspente lerret

Egenproduserte lin/polyester lerret.

Etter å ha prøvd det meste av lerret som er å få på forbruker/hobby markedet med variert resultat har jeg funnet ut at det lønner seg å legge litt ekstra i ett skikkelig lerret. Det er veldig leit når maleriet man ble veldig fornøyd med har vridd seg etter noen måneder og ikke henger beint på veggen lengre. Tettvevde lin lerret krever også mindre maling for å dekke som reduserer malingsforbruket.

Lerretene er grunnet med 4 lag gesso og strukket over 2 cm tykke tørre blindrammer som holder seg rette og fine. Lin er mer formstabilt og holder seg bedre over tid sammenlignet med rimeligere bomullslerret og med en andel polyester holder det seg spenstig, bulker eller bølger kan enkelt rettes ut ved å fukte baksiden av lerretsduken. Lerretene er spent opp stramt og kommer med kiler dersom det er behov for å etterspenne.

Gi oss beskjed dersom du ønsker andre størrelser enn det vi lagerfører.