Oljemaling - Lemon Yellow - 60ml

  • 169,-

Michael Harding handmade art materials. Håndlagd oljemaling i kunstnerkvalitet uten fyllstoffer. No. 108 - Lemon Yellow

I lager.
Lagerbalanse: 6
Leverandør: Michael Harding
Del

Lemon Yellow - 60ml

Også kjent som Barium Yellow, siden pigmentet er Bariumkromat. Det ble introdusert som kunstmaling etter blykromatene, rundt 1820. I motsetning til blykromater, har Barium imidlertid vist seg permanent og ikke-reaktivt. De fleste fargeprodusenter anser denne gule fargen som foreldet, og MH er sannsynligvis den eneste som fortsatt lager den. I seg selv er det en syrlig gul med merkelige grønne overtoner. Den lave fargetonen og dekkende kraften blandes med magenta og de kjøligere røde fargene for å produsere modulerte gråtoner, noen ganger søker kunstnere etter alternative nyanser til hudtoner. Dette sitron gule pigmentet er den eneste gule krom malingen som ikke misfarges.

Alle tubene fra Michael Harding har påført informasjon om oljemengde, pigment osv. som listet opp i tabellen under

Tekniske data

Colour IndexPY31
Drying SpeedAverage
TransparencyOpaque
LightfastnessExcellent
Oil ContentVery Low
Tint PowerLow
ToxicityToxic
ASTM D-4236


Lemon yellow består av PY31 og er kjent for sin lyse, gulaktig farge som kan skape en frisk og livlig effekt i maleriene. Selv om lemon yellow ikke har den samme høye dekkeevnen som noen andre pigmenter, kan det enkelt bygges opp for å oppnå den ønskede effekten.

En av fordelene ved å bruke lemon yellow i oljemaleri er muligheten til å skape en sommerlig, lys touch i et maleri. Det kan være spesielt nyttig når man jobber med et maleri som krever en mer subtil gul farge