Oljemaling - Indian Yellow - 60ml

  • 259,-

Michael Harding handmade art materials. Håndlagd oljemaling i kunstnerkvalitet uten fyllstoffer. No. 203 - Indian Yellow

I lager.
Lagerbalanse: 2
Leverandør: Michael Harding
Del

Indian Yellow - 60ml

Diarylide Yellow er et syntetisk organisk "lake" pigment som erstatter det opprinnelige pigmentet urinsyre, som ble laget ved å varme opp urinen fra indiske kyr fôret med mangoblader. Denne moderne, organiske ekvivalenten matcher skjønnheten til den originale fargen, men har større fargetonekraft og pålitelighet. Vær oppmerksom på at MH Indisk gul ikke er laget av animalsk avfall.

Alle tubene fra Michael Harding har påført informasjon om oljemengde, pigment osv. som listet opp i tabellen under

Tekniske data

Colour IndexPY83
Drying SpeedSlow
TransparencyVery Transparent
LightfastnessExcellent
Oil ContentHigh
Tint PowerVery High
ToxicityNon-Toxic
ASTM D-4236


Pigment PY83 Diarylide yellow er også brukt i f.eks Old Holland Scheveningen yellow deep


Indian yellow, bestående av PY83 har en lysgul farge med en svak oransje nyanse. Dette pigmentet har vært populært blant kunstnere i over 100 år, og har vært brukt i en rekke kjente malerier.

En av de mest kjente maleriene der Indian yellow ble brukt er Vincent van Gogh's "The Starry Night"

Indian yellow kan enkelt blandes med andre farger for å skape ulike effekter, og har en god holdbarhet over tid. Det er også mindre tilbøyelig til å falme eller endre farge etter at det har tørket, noe som kan være en stor fordel hvis du vil at maleriene dine skal bevare sin opprinnelige farge så lenge som mulig.

Indian yellow er et utmerket valg for kunstnere som leter etter et pigment som gir en kraftig lysgul farge med en svak oransje nyanse.